sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 6 luukku itsenäisyyspäivän marmoroitu juustokakku

Joulukalenterin kuudennesta luukusta löytyy helppo juustokakku, joka koristellaan hillolla. Kakku on nopea tehdä, jos ei uunissaoloaikaa ja jäähtymistä lasketa. Ohjeessa olen käyttänyt mustaherukkahilloa, mutta yhtälailla sen voi korvata millä tahansa hillolla tai jättää kokonaan pois




Kakun teko-ohje

Ainekset:
Pohja:
150 g digestivekeksejä
76g voita


Täyte
2 prk (250g) maitorahkaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl maissitärkkelysjauhoa (maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunanmehua

pinnalle
mustaherukkahilloa

Valmistus
  • 1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
  • 2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
  • 3.Lusikoi hillo kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
  • 4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
  • 5. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa  juustokakku jääkaappikylmänä.






Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti