perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 11 luukku rahkapiparisarvet

Joulun alla on kiva kokeilla kaikkia uusia reseptejä. Perinteisiä joulutorttuja tulee aina tehtyä välillä ihan liikaakin, tässä niille vaihtoehto

tein kaupan valmiista voitakinasta sarvia, jotka täytin piparkakkurahkalla. Lisäsin rahkaan hieman luumuhilloa antamaan makua.









Valmistusohjeet
1 pkt pakastevoitaikinaa
kananmuna voiteluun

täyte
1 prk piparkakkurahkaa (arla)
0,5 dl luumihilloa
0,5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa

pinnalle tomusokeria

Anna voitaikinalevyjen sulaa rauhassa. Kauli tämän jälkeen levyjä pidemmäksi ja jaa jokainen levy neljään suikaleeseen. Kieritä suikaleita yläkärjestä alaosaan siten, että aina pieni osa tulee edellisen osan päälle. Laita jokaisen muotin päälle 2 voitaikinasuikaletta siten, että metallimuotti peittyy kokonaan. Jos sinulla ei ole muotteja, voit foliosta askarrella itsellesi sellaiset

Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 10-13 minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeat. anna jäähtyä ensin, ennenkuin otat muotit pois. Varo koskettamasta niihin käsillä, ne ovat kuumat.

vatkaa täytteeseen ensin kuohukerma ja tomusokeri. lisää sen jälkeen sokerikermavaahtoon rahka ja hillo. pursota jäähtyneisiin sarviin täyte sisälle ja koristele tomusokerilla


Täytteeseen voit käyttää ihan mitä tahansa hilloa tai marjoja, mitä itse haluat. Näin joulun alla kokeilin kuitenkin jouluisia makuja.  Aion myös lähiaikoina testata näitä jollakin suolaisella täytteellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti