Kakun teko-ohje
Ainekset:
Pohja:
150 g digestivekeksejä
76g voita
Täyte
2 prk (250g) maitorahkaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
0,5 dl maissitärkkelysjauhoa (maizenaa)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunanmehua
pinnalle
mustaherukkahilloa
Valmistus
- 1. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
- 2. Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
- 3.Lusikoi hillo kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
- 4. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- 5. Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa juustokakku jääkaappikylmänä.
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti